ANNONS

Nya ”Hungerspelen”-boken ska heta ”Balladen om sångfåglar och ormar” på svenska

Jennifer Lawrence spelade Katniss i filmatiseringen av "Hungerspelen". Arkivbild: Thibault Camus/AP/TT. Till höger - det svenska omslaget.

Den 19 maj släpps den nya ”Hungerspelen”-boken världen över. Nu är det också klart vilken svensk titel den efterlängtade uppföljaren kommer att få: ”Balladen om sångfåglar och ormar”.

Boken utspelas före de andra böckerna i Suzanne Collins trilogi, och berättar om hur den charmige unge studenten Coriolanus Snow utvecklas till en grym tyrann. En del fans har redan i inlägg på Twitter vänt sig mot idén att ”humanisera” bokens skurk.

Den dystopiska serien filmatiserades med Jennifer Lawrence i rollen som hjältinnan Katniss, som går i spetsen för upproret i det fiktiva landet Panem.

Boken släpps på svenska samtidigt som den engelska utgåvan, originaltiteln är för övrigt just The Ballad of Songbirds and Snakes.

Balladen om sångfåglar och ormar

Balladen om sångfåglar och ormar

Hungerspelen är tillbaka! I "Balladen om sångfåglar och ormar" följer vi händelserna som skedde 64 år innan Hungerspelen-trilogin utspelar sig.

Det är morgonen inför slåtterdagens ceremoni, som kommer inleda de tionde hungerspelen. I huvudstaden förbereder sig artonårige Coriolanus Snow inför sitt uppdrag som mentor i spelen. Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se