Nya ”Hungerspelen”-boken ska heta ”Balladen om sångfåglar och ormar” på svenska

Jennifer Lawrence spelade Katniss i filmatiseringen av "Hungerspelen". Arkivbild: Thibault Camus/AP/TT. Till höger - det svenska omslaget.

Den 19 maj släpps den nya ”Hungerspelen”-boken världen över. Nu är det också klart vilken svensk titel den efterlängtade uppföljaren kommer att få: ”Balladen om sångfåglar och ormar”.

Boken utspelas före de andra böckerna i Suzanne Collins trilogi, och berättar om hur den charmige unge studenten Coriolanus Snow utvecklas till en grym tyrann. En del fans har redan i inlägg på Twitter vänt sig mot idén att ”humanisera” bokens skurk.

Den dystopiska serien filmatiserades med Jennifer Lawrence i rollen som hjältinnan Katniss, som går i spetsen för upproret i det fiktiva landet Panem.

Boken släpps på svenska samtidigt som den engelska utgåvan, originaltiteln är för övrigt just The Ballad of Songbirds and Snakes.

Balladen om sångfåglar och ormar

Balladen om sångfåglar och ormar

Hungerspelen är tillbaka! I "Balladen om sångfåglar och ormar" följer vi händelserna som skedde 64 år innan Hungerspelen-trilogin utspelar sig.

Det är morgonen inför slåtterdagens ceremoni, som kommer inleda de tionde hungerspelen. I huvudstaden förbereder sig artonårige Coriolanus Snow inför sitt uppdrag som mentor i spelen. Läs mer »

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL