ANNONS

Författaren Maja Hagerman får priset ”Kulturhammaren”

Författaren Maja Hagerman får pris. Arkivbild: Janerik Henriksson/TT.

Författaren Maja Hagerman får ta emot Sveriges Hembygdsförbunds utmärkelse ”Kulturhammaren”, för sin bok Trådarna i väven – på spaning bland minnen och kulturarv i Sverige. Hon pekar på betydelsen av vårt kulturarv och riskerna med att odemokratiska krafter använder det för politiska syften.

”Maja Hagerman tilldelas Sveriges hembygdsförbunds Kulturhammare för sin folkbildande gärning och för att hon uppmärksammar betydelsen av det lokala engagemanget för kulturarvet”, säger Jan Nordwall, generalsekreterare för förbundet, i ett pressmeddelande.

Utmärkelsen delas ut till personer, företag och organisationer som gjort stora insatser i hembygdsrörelsens anda. Tidigare har det gått till bland andra Björn Gidstam, Olle Häger och Jan Troell.

Trådarna i väven : på spaning bland minnen och kulturarv i Sverige

Trådarna i väven : på spaning bland minnen och kulturarv i Sverige

Svenskt kulturarv kan man tänka på som ett slags mentalt universum. Ett inre landskap av berättande som ständigt förändras, från mormors läsning i folkskolans läsebok till digitalt berättande idag.

Jag har runt om i landet mött människor som berättar om sina hemtrakter. Läs mer »

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se