ANNONS

Harry Potter-serien komplett på arabiska hos Storytel

Nu finns JK Rowlings serie om Harry Potter som ljudböcker på arabiska hos Storytel. Den sjunde och avslutande delen har precis släppts, och serien vars tidigare delar funnits i tjänsten på arabiska sedan förra året blir därigenom komplett. Skådespelaren Sama’an Ferzali har läst in böckerna.
Släppet är en del av Storytels arbete för att implementera fler språkområden i de lokala apparna. I den svenska appen finns böcker på svenska, engelska, danska, finska och arabiska.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Amerikanska författaren Terry Goodkind är död

Terry Goodkind är mest känd för sin fantasyserie Sanningens svärd (Sword of Truth) vars första elva delar översattes till svenska (uppdelade i totalt 25 delar) av B Wahlströms och Damm förlag under 90- och 00-talen. Serien har sålt i över 25 miljoner exemplar världen över och blivit översatt till fler än 20 språk. Den låg också till grund för tv-serien Legend of the Seeker som sändes 2008–2010.
Goodkind hade dyslexi och började skriva först som 45-åring. Han debuterade år 1994 med Wizard’s first rule (Sökaren och Trollkarlens första regel i den svenska översättningen).

Läs hela artikeln »