ANNONS

Malin Alkestrand och Lydia Wistisen är Bokprovningens gästföreläsare 2020

Svenska barnboksinstitutets Bokprovning kommer att gästas av två föreläsare:
Malin Alkestrand är forskare och biträdande lektor vid Linnéuniversitetet. 2016 kom hennes avhandling Magiska möjligheter: Harry Potter, Artemis Fowl och Cirkeln i skolans värdegrundsarbete. Nu arbetar Malin bland annat med ett projekt om ungdomsdystopiers möjligheter och potentiella problem ur ett didaktiskt perspektiv. 
Lydia Wistisen är forskare vid Stockholms universitet. 2017 utkom hennes avhandling Gångtunneln. Urbana erfarenheter i svensk ungdomslitteratur 1890–2010. Hon är en del av redaktionen för Norska barnboksinstitutets tidskrift och recenserar ungdomslitteratur för Dagens Nyheter samt sitter i Kulturrådets barn- och ungdomslitteraturgrupp.
Vad de kommer att föreläsa om avslöjas den 4 mars. Bokprovningen startar den 25 mars i Stockholm. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se