Magnus Montelius får pris för bästa utländska spänningsroman i Danmark

Författaren Magnus Montelius. Foto: Johanna Hanno.

När Det Danske Kriminalakademi läst alla deckare översatta till danska under 2019 utsåg de boken Otte måneder (Åtta månader) av Magnus Montelius till vinnare av Palle Rosenkrantz-priset för bästa utländska spänningsroman.

– För mig handlar det om att förstå människors motiv och göra det till berättelsens motor. Jag tycker det är allra mest spännande, varför människor gör som de gör, säger Magnus Montelius till danska Bogmarkedet som rapporterar om Palle Rosenkrantz-priset till Årets bästa utländska spänningsroman 2019.

Magnus Montelius Åtta månader kom ut på svenska i mars 2019 och släpptes på danska i september samma år. Han debuterade med Mannen från Albanien (2011), en spionroman som fick ett lysande mottagande och såldes till många länder.

Priset delas ut på Krimimessen i Horsens den 28 mars 2020.

Boken som vann pris

Åtta månader

Åtta månader

"”Det är bra driv i den,det är utmärkt bok” - Leif GW Persson, TV4 Brottsjournalen

Efter ett tips avslöjar journalisten Nina Wedén utrikesministern som sexköpare. När den karismatiske men oprövade Jacob Weiss utses till ny minister blir Nina till sin förvåning hans pressekreterare. Läs mer »

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL