Lee Child lämnar över Jack Reacher till sin lillebror Andrew

Författaren Lee Child ska lämna över Jack Reacher-serien till sin lillebror Andrew. Foto: Sigrid Estrada.

Författaren Lee Child börjar planera för sin pension och har redan utsett sin efterträdare – lillebror Andrew. I höst släpps en ny Jack Reacher-bok skriven av dem båda.

– Jag älskar mina läsare och vet att de vill ha många, många fler Reacher-berättelser i framtiden. Jag skulle vilja ge det löftet men realistiskt så blir jag äldre och får svårt att hålla det. Ett par till kanske, men inte många fler, säger Lee Child, enligt The Bookseller.

Författaren Lee Child har fyllt 65 år och skrev nyligen ett nytt avtal på fyra böcker i serien om Jack Reacher – som han skriver tillsammans med sin yngre bror Andrew (född 1968). Andrew Child är redan känd som författare av spänningsromaner och thrillers under sitt födelsenamn Andrew Grant, dock ej utgiven på svenska. Ännu.

– Jag har bestämt mig för att lämna över till någon som kan hålla löftet. Jag har valt den bästa tough guy-författaren jag läst på många år – min bror Andrew. Vi delar samma DNA, samma bakgrund och uppfostran. Han är jag, för femton år sedan, full av energi och idéer. Vi kommer att jobba på de kommande böckerna tillsammans och sedan kommer han att köra på själv, säger Lee.

Den första boken skriven av brödraparet kommer i oktober 2020 och har fått titeln The Sentinel, vilket blir den 25:e boken i Jack Reacher-serien.

– Jag förstår vad Reacher-fansen vill ha eftersom jag är en av dem. Och jag kommer att göra mitt bästa för att leverera. Jag är tvungen. Eftersom min storebror kommer att hålla koll på mig, säger Andrew Grant.

Lee Child är annars hetare än någonsin. Den senaste boken Blue Moon slog försäljningsrekord i Storbritannien och Amazon jobbar på en tv-serie om Jack Reacher. Men man ska ju sluta på topp, eller?

Det är Norstedts som ger ut Lee Child i Sverige. I september 2019 kom den senaste, En annan tid (översättare Jan Risheden) som är bok 23 i Jack Reacher-serien. Med andra ord får de svenska läsarna vänta ett tag till på den första boken av Lee och Andrew.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL