ANNONS

Författare som gästar Sigtuna Litteraturfestival 2020. Från vänster: Maja Hagerman, Anneli Jordahl, Karin Smirnoff, Per Gustavsson och Linda Skugge. Foto: Pressbild

Karin Smirnoff, Vigdis Hjorth och Per Gustavsson besöker Sigtuna Litteraturfestival 9 maj 2020

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Tio författare är nu inbokade till årets omgång av Sigtuna Litteraturfestival. Sedan tidigare står Matilda Gustavsson på programmet.

Sigtuna Litteraturfestival äger rum den 9 maj 2020. Programarbetet pågår för fullt och hela programmet släpps i slutet av mars. 

Men redan nu står det klart att festivalen gästas av Karin Smirnoff, Vigdis Hjorth, Allan Linnér, Maja Hagerman, KG Hammar, Anneli Jordahl, Jan Guillou, Per Gustavsson, Linda Skugge och Matilda Gustavsson.

Några av programpunkterna är: Litteraturen som samhällskraftSkrivande och sorgDystopi och hopp i samtidslitteraturen, Litteraturen som en olycklig kärlekshistoria och Andlighetens återkomst i den unga litteraturen.

– Årets program växer just nu fram och innehåller många intressanta författare och programpunkter. Att använda Sigtuna stad som litteraturfestivalens arena skapar en intimitet och närhet mellan festivalbesökarna och författarna som är svår att hitta någon annan stans. Vi vet sedan tidigare år att den unika och öppna atmosfären är mycket uppskattad bland våra besökare, säger Maria Martin, projektledare för Sigtuna Litteraturfestival på Destination Sigtuna, i ett pressmeddelande.

Totalt medverkar ett tjugotal författare på festivalen. Sedan tidigare står även klart att Internationell författarscen, som vanligtvis har sin hemvist på Stadsteatern i Kulturhuset, förlägger en av sina programpunkter under Sigtuna Litteraturfestival.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL