ANNONS

Barnbok av tidigare EU-ministern Birgitta Ohlsson lyfter fram svenska kvinnor som förebilder

Författaren Birgitta Ohlsson. Foto: Caroline Andersson.

Det är trendigt med barnböcker som lyfter fram svenska kvinnor. Det började med Rebelltjejer och nu kommer förre EU-ministern Birgitta Ohlsson med Lev som du vill: Tio svenska kvinnor visar vägen.

Den 24 februari utkommer Lev som du vill: Tio svenska kvinnor visar vägensom handlar om tio framstående kvinnor, både moderna och historiska, som alla gått sin egen väg. De har också gemensamt att de har förändrat, och fortfarande förändrar, Sverige och världen. 

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

– Med boken vill jag förmedla spännande berättelser, men också ett budskap. Vi behöver förstå hur många av Sveriges allra viktigaste kvinnor genom historien ofta fått kämpa i motvind för att förverkliga sina drömmar när ett samhälle, familj och gammeldags värderingar höll dem tillbaka. Helt enkelt: lev som du vill, säger Birgitta Ohlsson i ett pressmeddelande.

Tio svenska kvinnor som inspirerat Birgitta Ohlsson

  • Ingrid Bergman
  • Drottning Kristina
  • Astrid Lindgren
  • Heliga Birgitta
  • Katarina Taikon
  • Fadime Sahindal
  • Elise Ottesen Jensen
  • Sonja Kovalevsky
  • Selma Lagerlöf
  • Greta Thunberg 
Lev som du vill : tio svenska kvinnor visar vägen

Lev som du vill : tio svenska kvinnor visar vägen

Läs om tio fantastiska kvinnors liv och låt dig inspireras av berättelserna om dem!

Birgitta Ohlsson; feminist, riksdagsledamot, EU-och demokratiminister debuterar som barnboksförfattare tillsammans med illustratören Lina Bodén. Läs mer »

– Jag ville att kvinnorna skulle vara välkända utanför Sverige och gärna i hela världen. De här personerna behöver vi känna till för vår allmänbildnings skull, säger Birgitta Ohlsson om urvalet. 

Birgitta Ohlsson är feminist, debattör och tidigare riksdagsledamot för Liberalerna samt EU- och demokratiminister. Med boken Duktiga flickors revansch debuterade hon som författare 2017. Med boken Lev som du vill: Tio svenska kvinnor visar vägen tar hon klivet in i barnboksgenren.

Lina Bodén är en av våra mest uppskattade illustratörer. Utöver barnböcker illustrerar hon, sedan sin examen från Beckmans Designhögskola 2007, även bokomslag, tidningar, reklam och textilprint.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Relaterade nyheter