ANNONS

Författaren Neil Gaiman protesterar mot nedläggningar av bibliotek

Neil Gaiman vädjar tillsammans med flera brittiska författarkollegor att biblioteken i Hampshire ska få finnas kvar. Arkivbild: Rebecca Cabage/AP/TT.

Neil Gaiman är en av flera författare som protesterar mot förslaget att lägga ner 14 av sammanlagt 52 bibliotek i det brittiska grevskapet Hampshire. Grevskapets ledning har beslutat utreda biblioteksnedläggningar för att klara nästa års dramatiska budgetminskningar.

Gaiman, som växte upp i Hampshire och har en väg uppkallad efter sig i Portsmouth, skriver tillsammans med flera brittiska kollegor till grevskapets ledning med en begäran att man ska ”riva upp detta skamliga beslut”, uppger The Guardian.

Då var åttonde skola inte har något eget bibliotek är de offentliga biblioteken ännu viktigare, skriver författarna som beskriver biblioteken som ”vibrerande hjärtan” i de samhällen som de tjänar.

Jane Austen, Hampshires mest kända författare, vrider sig förmodligen i sin grav, konstaterar The Guardian.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6400 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se