Fem nominerade till Borås Tidnings debutantpris 2020 – prissumman höjd till 150 000 kr

Judith Kiros är nominerad både till Borås Tidnings debutantpris och till Katapultpriset. Arkivbild: Staffan Löwstedt/SvD/TT.

Endast poeter eller prosalyriker är nominerade till Borås Tidnings debutantpris 2020. Priset fyller i år 20 år och prissumman är höjd till 150 000 kronor.

Under det decennium som Borås Tidnings kulturchef Lena Kvist suttit med i juryn för tidningens debutantpris har hon aldrig tidigare varit med om ett starkare debutantår än i fjol. Vanligtvis brukar jurymedlemmarna ha tre givna kandidater, den här gången hade man ett tiotal.

Bland dessa enades man till slut om att nominera Bella Batistini (pseudonym) för diktsamlingen Mata duvorna, Kalle Hedström Gustafsson för diktsviten Mormorordning, hägringsöar, Augustpristagaren Marit Kapla för Osebol, Judith Kiros för O och Lina Rydén Reynolds för Läs mina läppar.

Av dessa återfinns en, Judith Kiros, även bland nomineringarna till Katapultpriset som även det ges till debutanter.

Borås Tidnings debutantpris är ett samarbete mellan Borås Tidning och Högskolan i Borås, och priset delas i år ut för tjugonde gången.

Prisutdelningen sker 5 mars. Nytt för i år är att själva prissumman har höjts till 150 000 kronor.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL