ANNONS

Fifty Shades of Grey den mest sålda boken i USA på 2010-talet

Årets mest sålda bok kan väl vem som helst skriva? Men decenniets mest sålda bok i USA är något annat. Med hela 15,2 miljoner sålda exemplar mellan 2010 och 2019 blev EL James Fifty Shades of Grey just detta. Än mer fantastiskt är att den gick från webbpublicerad fanfiction till global succé och filmatisering. Faktum är att de tre första platserna på topp 10 innehas av trilogin (som utkom 2011-2012). Tillsammans har de sålt 35 miljoner exemplar, bara i USA. De följs av Hunger Games (Suzanne Collins) som kom ut redan 2008 men ändå sålde 8,7 miljoner exemplar på tiotalet, lika mycket som Kathryn Stocketts The Help (2009), på svenska fick den titeln Niceville. (NPD BookScan via Publishers Weekly).

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL