ANNONS

Ökad försäljning av tryckta böcker i UK 2019

Det såldes 0,4 procent fler pappersböcker i Storbritannien 2019 jämfört med året innan, rapporterar The Bookseller. Räknat i pengar ökade försäljningen av tryckta böcker med 2,4 procent. Totalt såldes 191,6 miljoner böcker till ett värde av 1,66 miljarder pund. Det sistnämnda är den bästa siffran sedan 2010 och det var femte året i rad som försäljningen av tryckta böcker ökade. Överst på årets sista topplista fanns boken Pinch of Nom: Everyday Light (Bluebird) av Kay Featherstone och Kate Allinson, uppföljaren till deras debutbok som sålt över en miljon exemplar.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se