ANNONS

Gal Gadot gör film av kontroversiell bok

Gal Gadot ska producera filmen tillsammans med sin man. Arkivbild: Joel C Ryan/AP/TT.

Israeliska ”Wonder Woman”-stjärnan Gal Gadot ska producera en film baserad på boken ”Alla floder flyter mot havet”.

”Det är en så vacker kärlekshistoria som världen behöver se”, skriver den 34-åriga filmstjärnan på Instagram.

Den kontroversiella boken, Alla floder flyter mot havet (utgiven på svenska av Norstedts) skriven av Dorit Rabinyan, gavs ut i Israel 2014 och kretsar kring kärleken mellan en israelisk kvinna och en palestinsk man.

Boken hyllades av kritiker och belönades med Bernstein-priset. Men drygt ett och ett halvt år efter utgivningen strök det israeliska utbildningsdepartementet boken från läslistan för skolelever.

Beslutet motiverades med att ”intima relationer, och i synnerhet möjligheten att institutionalisera dem genom äktenskap och familjebildning – även om det inte händer i berättelsen – mellan judar och icke-judar, av stora delar av samhället ses som ett hot mot de separata identiteterna”.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se