Ugglo har nu över 100 000 betalande användare i förskola och skola

Teamet bakom ljudbokstjänsten Ugglo. Bild: Pressbild Ugglo

På två år har ljudbokstjänsten Ugglo etablerat sig inom förskola och skola. De har växt från två till åtta anställda och har sålt licenser för totalt 9 miljoner. 

Ljudbokstjänsten Ugglo lanserades i början av 2018 med förskolor som sin primära målgrupp. Tjänsten kombinerar text, ljud och bild och innehåller både skönlitteratur och fackböcker. För ett år sedan utökade de sitt utbud med Ugglo Skola, en produkt för grundskolan. 

Ugglo har idag 100 000 betalande användare i förskola och skola, vilket är fyra gånger så många som för ett år sedan. Totalt sett har de sålt licenser för omkring 9 miljoner. 

– Det har varit ett väldigt bra andra år för oss, både sälj-, utvecklings- och teammässigt. Vi går från två till åtta anställda och har bevisat att vår modell fungerar. Vi märker också att det är många nyfikna föräldrar som hört talas om Ugglo och hör av sig, säger Nils Ohlsén, vd.

Ugglo samarbetar idag med nästan alla stora förlag i Sverige. De har också märkt ett ökat intresse från traditionella läromedelsförlag som står inför en stor omställning när skolornas inköp förflyttas från tryckta böcker till olika slags digitala läromedel.

De har dessutom själva experimenterat med att skapa eget innehåll och satsat på att läsa in böcker på många olika språk.

– 2020 kommer fokus att ligga på att fortsätta ta marknadsandelar i Sverige men samtidigt vill vi höja blicken mot andra marknader. Vi är övertygade om att det här inte bara är en svensk trend, säger Nils.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL