ANNONS

Norsk kokbokssuccé ges ut på svenska av Strawberry

Kokboken Fattig student av norska debutanten Karen Elene Thorsen innehåller 20 veckomenyer under 250 kronor och tips på hur man äter billigt och minskar matsvinnet. Boken har sålt i över 50 000 exemplar i vårt grannland och släpps på svenska den 2 januari. Författaren, född 1997, studerar livsstilsförändring och folkhälsa och driver Instagramkontot @fattig.student med nära 200 000 följare. En liknande bok har nyligen släppts av Ordfront: Hanna Olvenmarks Portionen under tian: 300-kronorsveckorna, uppföljare till succén Portionen under tian. Det blir en hård kamp om att hjälpa oss spara pengar efter jul.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Amerikanska författaren Terry Goodkind är död

Terry Goodkind är mest känd för sin fantasyserie Sanningens svärd (Sword of Truth) vars första elva delar översattes till svenska (uppdelade i totalt 25 delar) av B Wahlströms och Damm förlag under 90- och 00-talen. Serien har sålt i över 25 miljoner exemplar världen över och blivit översatt till fler än 20 språk. Den låg också till grund för tv-serien Legend of the Seeker som sändes 2008–2010.
Goodkind hade dyslexi och började skriva först som 45-åring. Han debuterade år 1994 med Wizard’s first rule (Sökaren och Trollkarlens första regel i den svenska översättningen).

Läs hela artikeln »