Storytel Awards utökar med nya kategorier – dags att rösta fram årets bästa ljudbok

Storytels vd och grundare Jonas Tellander och värden Tara Moshizi på galan i april 2019. Foto Cecilia Magnusson.

Nu är det dags för lyssnarna att säga sitt och rösta fram årets bästa ljudböcker i Storytel Awards 2020 som nu dessutom utökat till fem kategorier.

Boktugg skrev nyligen om att Storytel Awards går på export och genomförs i Danmark. I ett pressmeddelande idag bekräftar Storytel att Finland, Danmark och Island arrangerar Storytel Awards under första kvartalet 2020.

På hemmaplan blir det också förändringar. På prisgalan i vår delas för första gången en statyett ut för årets ljudbok i den nytillkomna kategorin fakta. I kategorin lyfts bland annat dokumentärer, true crime och biografier.

– Ljudboken fortsätter att växa och vara det snabbast växande formatet i bokbranschen. Att lyssna på berättelser med en inläsares personliga röst och tilltal är en alldeles särskild upplevelse som gjort ljudboken till en omtyckt del av många människors vardag. Nu öppnar omröstningen där alla passionerade lyssnare där ute har möjlighet att lyfta sina favoriter som tillsammans med upphovsmän och inläsare kommer att hyllas på ljudboksgalan i april, säger Åse Ericson, som är landschef för Storytel Sverige, i ett pressmeddelande.

I en process som involverar både förlag, publik och experter utses årets bästa ljudbok i fem kategorier: roman, spänning, barn, ungdom och fakta.

  • I slutet av året plockar Storytels innehållsexperter ut de titlar som varit mest lyssnade på och fått högst betyg i appen under året som gått. 
  • Från denna lista väljer sedan förlagen vilka titlar de vill anmäla till tävlingen. Det är nu dessa titlar som allmänheten kan rösta på. 
  • De 5 ljudböcker som fått flest röster i varje kategori går vidare till jurygrupperna som utser den slutgiltiga vinnaren. 

Där har man nu kommit till steg två, det är dags för publiken att rösta. Det finns 43 spänningsromaner, 29 faktaböcker, 34 romaner, 19 ungdomsböcker och 23 barnböcker att rösta på. Till och med den 17 januari är det möjligt att gå in och rösta på sina ljudboksfavoriter inför prisutdelningen den 2 april 2020.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL