ANNONS

Cyberpunkromanen Snow crash av Neal Stephenson blir tv-serie på HBO

Brittiske Joe Cornish ska regissera "Snow crash". Arkivbild: Jean-Christophe Bott/AP/TT.

HBO ska spela in en science fiction-serie baserad på den amerikanske författaren Neal Stephensons roman ”Snow crash”, skriver Deadline.

Boken utspelas i ett framtida, dystopiskt Los Angeles och följer huvudpersonen Hiro Protagonist, som är pizzabud och hackare i den riktiga världen och krigarprins i ett virtuellt universum.

Romanen Snow Crash från 1992 blev Neal Stephensons genombrott och den räknas som en klassiker inom så kallad cyberpunk. Vissa kritiker menade att den snarare var en satir över genren.

Knuten till tv-projektet är britten Joe Cornish, som tidigare skrivit och regisserat kultfilmen ”Attack the block”.

Boktuggs fotnot: Snow crash finns inte utgiven på svenska. Än. Den enda av Stephensons böcker som finns på svenska är Zodiac (Bra böcker 1991). Hans senaste bok Fall, or Dodge in Hell kom ut tidigare i höst. Boken Seveneves nominerades till en Hugo Award 2015.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se