ANNONS

Katarina Wennstam prisas för begriplighet

Författaren Katarina Wennstam. Arkivbild: Pär Fredin/TT.

Författaren och journalisten Katarina Wennstam får Begriplighetspriset 2019.

”En folkbildare som har tagit sig an det svåraste av allt: att ändra en mångtusenårig maktobalans som låter förövare åtnjuta förmånen att dela skuld med – inte sällan lägga över den på – sina offer”, lyder motiveringen.

Priset går till en person eller organisation som lyckats förklara ett svårt och viktigt ämne så att andra förstår. Det delas ut av pr-byrån Publik.

”Just att försöka göra svåra skeenden lite mer begripliga, att vrida och vända på perspektiv och att försöka slå hål på gamla unkna föreställningar om manligt och kvinnligt är något jag brinner starkt för”, säger Wennstam enligt ett pressmeddelande.

Några aktuella böcker av Katarina Wennstam

Kvinnor som vill ... : Om sexet, lusten och kroppen

Kvinnor som vill ... : Om sexet, lusten och kroppen

Katarina Wennstam försvarar den hånade fittan, hon skärskådar rädslan för samtyckeslagen och fördömer allt vad slut-shaming heter. ”Kvinnor som vill …” är en samling av nyskrivna och tidigare publicerade texter om sexet, lusten och kroppen som visar att en hel del har hänt sedan Wennstam debuterade 2002 med ”Flickan och skulden”. Men mycket är också skrämmande likt. Läs mer »

Vargen

Vargen

En dag blir mardrömmen verklighet: en ung kvinna rapporteras försvunnen efter en fest. Polisen Charlotta Lugn ger sig in i det medialt uppmärksammade spaningsarbetet, och upptäcker snart spår som leder till cybervärldens mörkaste vrår. Läs mer »

Har du ingen humor? : en snabbguide till jämställdhet

Har du ingen humor? : en snabbguide till jämställdhet

Har du ingen humor? En klassiker. När någon säger eller gör något som är kränkande, taskigt, fördomsfullt är det vilket som kan låta som en självklarhet viktigt att säga ifrån. Tystnaden blir annars ett indirekt godkännande av det hen säger eller gör. Men efter protesten kommer oftast detta meh ... Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se