ANNONS

Rolf Jönsson debuterar med biografi över sin farbror

Rolf Jönsson. Foto: Privat

Jag har skrivit en biografi över min farbror Joel, folkskolläraren som blev skolchef samtidigt som han var den ledande politikern i Eslöv under drygt 40 år, för att inte nämna alla andra intressen och uppdrag som han så framgångsrikt hanterade. Jag fick idén efter att jag blivit engagerad i en arbetsgrupp som skulle sammanställa en jubileumsskrift till Enköpings arbetarekommuns 115-årsjubileum. Då väcktes tanken att lyfta fram Joels gärning, och dessutom bidra till att aktivt bevara minnet av en gigant inom många områden, inte bara politiken. Att jag själv har varit aktiv politiker underlättade. Arbetet blev enormt givande, med många kontakter med gamla vänner från Eslöv.

Jag har hållit på med skrivande ända sedan ungdomen – ett tag var journalist mitt drömyrke. Jag var redaktör för skoltidningen och skrev notiser till lokaltidningen. I min yrkesverksamhet märkte jag att det skrivna ordet ofta gav en stabilitet åt diskussioner och målsökande resonemang.

Joel Sallius : samhällsbyggaren

Joel Sallius : samhällsbyggaren

Ingen annan politiker har haft ett så stort inflytande på utvecklingen av staden Eslöv som Joel Sallius. Under dryga 35 år dominerade han det politiska livet i staden, i många år som ordförande i stadsfullmäktige och drätselkammaren, men också som ledamot och ordförande i olika styrelser, nämnder och kommittéer. Läs mer »
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL