ANNONS

David Walliams rekordvecka: 130 000 sålda böcker

David Walliams är inte superkänd i Sverige även om B Wahlströms förlag släppte hans monsterhit – Ismonstret – i oktober. Nyligen passerade han en smått otrolig milstolpe: den totala försäljningen av hans böcker i UK överstiger nu 100 miljoner pund (konsumentpris, motsvarande 1,25 miljarder kronor). Även hans nya bok, The Beast of Buckingham Palace (HarperCollins), är en succé med strax över 130 000 sålda exemplar under första veckan. Det var ett personligt rekord för Walliams men tredje gången en av hans böcker säljer över 100 000 exemplar första veckan. Greta Thunbergs No One is Too Small to Make a Difference sålde nästan 11 000 exemplar samma vecka, vilket gav en tredjeplats i Paperback Non-Fiction.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Relaterade nyheter