ANNONS

Marit Kapla och Vigdis Hjorth till Littfest 2020

Marit Kapla är ett av namnen på nästa års Littfest i Umeå. Journalisten och författaren tilldelas årets Augustpris för romanen "Osebol". Arkivbild: Jonas Ekströmer/TT.

Den internationella litteraturfestivalen Littfest i Umeå presenterar sina första namn – bland dem syns författarna Marit Kapla och Vigdis Hjorth.

Marit Kapla tilldelades nyligen årets Augustpris för romanen Osebol. På festivalen kommer hon tillsammans med poeten David Vikgren och författaren Mirja Unge att diskutera skildringar av glesbygden i ett samtal som leds av poeten Davyd Väyrynen.

Norska Vigdis Hjorth är aktuell med romanen ”Lärarinnans sång”, som släpps på svenska nästa år. Hon medverkar på festivalen i ett samtal med författaren och kulturskribenten Åsa Linderborg.

Till Littfest kommer också sångerskan och låtskrivaren Annika Norlin, som nästa år debuterar skönlitterärt med novellsamlingen ”Jag ser allt du gör”.

Andra som medverkar är Mathias Leclér, mer känd under sitt Instagram-alias Villfarelser, och Lisen Haglund, mer bekant som Nattskiftet. Båda har tagit steget till bokformatet och möts på festivalen i ett samtal med litteraturkritikern Yukiko Duke.

Nästa års Littfest äger rum den 12–14 mars. Biljetterna släpps den 9 december.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se