ANNONS

NaNoWriMo andra halvan – uppförsbacke eller nedförsbacke

Hack i kurvan eller flatline i skrivandet? NaNoWriMo avslöjar obönhörligen hur mycket eller lite du skrivit på din roman. Bakgrundsfoto: iStock.

NaNoWriMo 2019 har passerat halvtid. En del författare har redan gått i mål, andra kämpar och ser dagarna rinna iväg utan att det blir tillräckligt många ord.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

Det blir en kort uppdatering av läget från redaktionen gällande årets NaNoWriMo. Om vi börjar med mig, Sölve, så har den senaste veckan gått åt skogen när det gäller just skönlitterärt skrivande.

Redan förra helgen låg jag efter och lyckades inte hämta in de ord som saknades. Det finns något psykologiskt tungt i det där att titta på kurvan över antalet ord man ska ha skrivit för att nå målet på 50 000 ord den siste november.

ANNONS

Så vad är felet? Ja, krasst sett så har jag inte lyckats sätta av de där dagliga timmarna. En och en halv timme hade jag klarat mig på. Kanske till och med en timme, om jag gjort det varje dag. Men så har det inte blivit och jag står nu och stampar på drygt 13 000 ord. Ungefär hälften av vad det skulle ha varit efter lördagen.

Jag hade en slags utopisk tanke om att den här helgen göra en storstilad comeback och maratonskriva i tio timmar för att vara tillbaka på rätt sida kurvan. Men så här när halva helgen passerat så ser det just utopiskt ut.

Conny däremot har det gått bra för som vi berättade tidigare i veckan. Han har skrivit klart sitt manus och lyckats få det antaget av ett förlag. Helt osannolikt. Men han har också brutit mot typ alla NaNoWriMo-regler genom att skriva nonfiction istället för en roman, börja skriva före den 1 november (hur skulle han annars hunnit skriva klart redan innan halva november gått?) och bara skriva 42 000 av de 50 000 ord som var målet.

Alla vi andra kämpar vidare. Det är ju trots allt 14 dagar kvar. Två hela veckors skrivtid. Om jag nu ska nå 50 000 ord innebär det 2642 ord per dag. Puh! Då krävs nog tre timmar om dagen, vilket blir tufft.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL