ANNONS

NaNoWriMo andra halvan – uppförsbacke eller nedförsbacke

Hack i kurvan eller flatline i skrivandet? NaNoWriMo avslöjar obönhörligen hur mycket eller lite du skrivit på din roman. Bakgrundsfoto: iStock.

NaNoWriMo 2019 har passerat halvtid. En del författare har redan gått i mål, andra kämpar och ser dagarna rinna iväg utan att det blir tillräckligt många ord.

Det blir en kort uppdatering av läget från redaktionen gällande årets NaNoWriMo. Om vi börjar med mig, Sölve, så har den senaste veckan gått åt skogen när det gäller just skönlitterärt skrivande.

Redan förra helgen låg jag efter och lyckades inte hämta in de ord som saknades. Det finns något psykologiskt tungt i det där att titta på kurvan över antalet ord man ska ha skrivit för att nå målet på 50 000 ord den siste november.

Så vad är felet? Ja, krasst sett så har jag inte lyckats sätta av de där dagliga timmarna. En och en halv timme hade jag klarat mig på. Kanske till och med en timme, om jag gjort det varje dag. Men så har det inte blivit och jag står nu och stampar på drygt 13 000 ord. Ungefär hälften av vad det skulle ha varit efter lördagen.

ANNONS

Jag hade en slags utopisk tanke om att den här helgen göra en storstilad comeback och maratonskriva i tio timmar för att vara tillbaka på rätt sida kurvan. Men så här när halva helgen passerat så ser det just utopiskt ut.

Conny däremot har det gått bra för som vi berättade tidigare i veckan. Han har skrivit klart sitt manus och lyckats få det antaget av ett förlag. Helt osannolikt. Men han har också brutit mot typ alla NaNoWriMo-regler genom att skriva nonfiction istället för en roman, börja skriva före den 1 november (hur skulle han annars hunnit skriva klart redan innan halva november gått?) och bara skriva 42 000 av de 50 000 ord som var målet.

Alla vi andra kämpar vidare. Det är ju trots allt 14 dagar kvar. Två hela veckors skrivtid. Om jag nu ska nå 50 000 ord innebär det 2642 ord per dag. Puh! Då krävs nog tre timmar om dagen, vilket blir tufft.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se