ANNONS

Fler besökare på årets LitterArt Gästabud i Nyköping

Anna-Karin Palm var en av de författare som lockade mycket publik under LitterArt Gästabud i Nyköping 2019.

LitterArt Gästabud Nyköping lockade 1 500 besökare till årets evenemang. Arrangörerna var nöjda och har redan bestämt datum för 2020 års gästabud.

Boktugg skrev inför LitterArt om det stora programmet som verkar ha fallit besökarna i smaken. Och det är redan klart att det blir en ny litteraturfestival även kommande år: LitterArt Gästabud i Nyköping 2020 äger rum 16-17 oktober nästa år. Boka in det kalendern redan nu.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Runt 1 500 besökare, var det bättre än tidigare år?
– Det var betydligt bättre än föregående år, dels på grund av fler författarcaféer med högre beläggning, dels högre beläggning på författarseminarierna och uppträdandena, dels fler vandringar som hade högre deltagarantal. Nytt för i år var Maria Gripe-vandringar, säger Ann de Jonge, projektledare vid Näringslivsenheten på Nyköpings kommun.

Vad lockade mest på årets evenemang?
– ”Vi måste tala om 50” var det evenemang som enskilt lockade flest. Teatern var nästan fullsatt, drygt 200 personer. Vandringarna lockade cirka 110-120 personer totalt, bokreleasen och konstutställningen med Göran Hedin och Håkan Groop ”Nyköping under 300 år – återuppbyggnaden efter rysshärjningarna 1719” hade 135 besökare.

Planerar ni några förändringar i konceptet till nästa år?
– Vi är i ett tidigt planeringsstadium, vi vill fortsätta utveckla evenemanget, säger Ann de Jonge.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se