fbpx

Fler besökare på årets LitterArt Gästabud i Nyköping

Anna-Karin Palm var en av de författare som lockade mycket publik under LitterArt Gästabud i Nyköping 2019.

LitterArt Gästabud Nyköping lockade 1 500 besökare till årets evenemang. Arrangörerna var nöjda och har redan bestämt datum för 2020 års gästabud.

Boktugg skrev inför LitterArt om det stora programmet som verkar ha fallit besökarna i smaken. Och det är redan klart att det blir en ny litteraturfestival även kommande år: LitterArt Gästabud i Nyköping 2020 äger rum 16-17 oktober nästa år. Boka in det kalendern redan nu.

Runt 1 500 besökare, var det bättre än tidigare år?
– Det var betydligt bättre än föregående år, dels på grund av fler författarcaféer med högre beläggning, dels högre beläggning på författarseminarierna och uppträdandena, dels fler vandringar som hade högre deltagarantal. Nytt för i år var Maria Gripe-vandringar, säger Ann de Jonge, projektledare vid Näringslivsenheten på Nyköpings kommun.

ANNONS

Vad lockade mest på årets evenemang?
– ”Vi måste tala om 50” var det evenemang som enskilt lockade flest. Teatern var nästan fullsatt, drygt 200 personer. Vandringarna lockade cirka 110-120 personer totalt, bokreleasen och konstutställningen med Göran Hedin och Håkan Groop ”Nyköping under 300 år – återuppbyggnaden efter rysshärjningarna 1719” hade 135 besökare.

Planerar ni några förändringar i konceptet till nästa år?
– Vi är i ett tidigt planeringsstadium, vi vill fortsätta utveckla evenemanget, säger Ann de Jonge.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny