ANNONS

Goncourtpriset till författaren Jean-Paul Dubois

Goncourtpriset 2019 går till den franske författaren Jean-Paul Dubois, 69 år, för romanen ”Tous les hommes n’habitent pas le monde de la même façon” (ungefär ”Alla män lever inte i världen på samma sätt”).
Prischecken är på blott 10 euro, men rent ekonomiskt har Goncourtpriset ändå en enorm betydelse. Enligt tidningen L’Obs brukar Goncourtromanerna i snitt sälja i en upplaga på 367 000 exemplar.
Dubois roman handlar om en vaktmästare som hamnar i fängelse eller om konsten att slösa bort sitt liv, och uppges vara skriven med mycket humor, enligt tidningen Le Monde.
Fotnot: Jean-Paul Dubois finns inte utgiven på svenska.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se