ANNONS

Norska Erik Poppe regisserar Utvandrarna-filmatisering

Den kritikerhyllade norska regissören Erik Poppe (Kungens val och Utøya) ska regissera nya filmen Utvandrarna, som ska produceras av SF Studios tillsammans med det SF Studios ägda produktionsbolaget Paradox, Film i Väst och C More/TV4 som samproducenter. Producent blir Fredrik Wikström Nicastro (Snabba Cash och Borg).
Utvandrarna är baserad på Vilhelm Mobergs folkkära romanklassiker med samma namn. Inspelning av filmen beräknas påbörjas under 2020. SF Studios har tidigare filmatiserat Vilhelm Mobergs Utvandrartrilogi, Oscarsnominerade Utvandrarna (1971) och Nybyggarna (1972), då regisserade av Jan Troell med Liv Ullmann och Max von Sydow i huvudrollerna.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL