fbpx

Denna artikel sponsras av författare/förlag

Jurist (vikariat) till Svenska Förläggareföreningen

Svenska Förläggareföreningen, de svenska bokförlagens branschorganisation, söker jurist, heltid, till ett föräldravikariat. Tillträde enligt överenskommelse under januari/februari 2020. Vikariatet löper till årsskiftet 2020/2021.

Vi söker dig som har några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, gärna inom områdena upphovsrätt/immaterialrätt. Tingsmeritering är en merit men inte något krav. Vår jurist måste vara van att arbeta självständigt och kunna ta egna initiativ, vara en säker skribent och, eftersom de internationella kontakterna är många, ha mycket goda kunskaper i engelska. Vi har nära kontakt med andra förläggarföreningar runt om i Europa, såväl som med de internationella förläggarorganisationerna. I tjänsten kan ingå utlandsresor.

Som jurist hos oss ger du juridisk rådgivning och information till våra medlemmar i frågor som rör deras förlagsverksamhet. I arbetet ingår att arbeta med branschjuridiska frågor gentemot politiker, myndigheter och andra organisationer för att på bästa sätt tillvarata förlagens intressen. Det kan handla om att representera föreningen i statliga utredningar, bevaka relevant lagstiftning samt besvara remisser.  

Vi erbjuder ett socialt och utåtriktat arbete med intressanta och varierande arbetsuppgifter. Eftersom Förläggareföreningens kansli är litet fäster vi stor vikt vid sökandens personliga egenskaper som t ex. ett prestigelöst och serviceinriktat arbetssätt.

För mer information om tjänsten kontakta VD Kristina Ahlinder, 070-769 84 45 eller jurist Mikaela Zabrodsky 070-606 70 20. Mejla ansökan (CV och personligt brev) till kristina.ahlinder@forlaggare.se. Urval sker löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Läs mer om Svenska Förläggareföreningen på deras hemsida

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som skrivs av journalister, men som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar för din/era böcker så kontakta en av våra säljare. Läs mer om våra Marknadspaket

tips@boktugg.se

Stäng meny