fbpx

Premiär för litteraturfestivalen Vimmerby berättar

Agnes och Elias Våhlund, paret bakom Handbok för superhjältar, är två av de medverkande på Vimmerby berättar.

Nu är programmet släppt till litteraturfestivalen Vimmerby berättar, som arrangeras för första gången 17–19 oktober 2019. Bland de medverkande finns Mark Levengood, Therese Alshammar och Elias och Agnes Våhlund.

I somras skrev vi om att Vimmerby kommun fått 150 000 kronor i bidrag från Kulturrådet för att arrangera litteraturfestivalen Vimmerby berättar. Redan då stod det klart att en första ”pilotfestival” skulle äga rum i år, 17–19 oktober. Nu är programmet färdigt och det är många stora namn som besöker Vimmerby om ett par veckor.

Det blir aktiviteter för hela familjen, författarsamtal, uppläsningar och mycket mer, enligt programbladet. Medverkande är bland annat Mårten Melin, Tove Folkesson, Mark Levengood, Elias och Agnes Våhlund, Therese Alshammar, Cecilia Davidsson, Marit Törnqvist, Jakob Wegelius, Martin Widmark, Åsa Storck och Emelie Schepp.

ANNONS

Festivalen invigs på Stadshotellet i Vimmerby torsdagen den 17 oktober kl 13, och avslutas lördagen den 19 oktober kl 14. Programpunkter och evenemang kommer att äga rum på olika ställen i Vimmerby under festivalen; på Stadshotellet, på Vimmerby bibliotek, i Kulturskolan, på Astrid Lindgrens Näs och i Vimmerby Bokhandel.

Hela programmet finns att läsa på festivalens hemsida.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny