ANNONS

Premiär för litteraturfestivalen Vimmerby berättar

Agnes och Elias Våhlund, paret bakom Handbok för superhjältar, är två av de medverkande på Vimmerby berättar.

Nu är programmet släppt till litteraturfestivalen Vimmerby berättar, som arrangeras för första gången 17–19 oktober 2019. Bland de medverkande finns Mark Levengood, Therese Alshammar och Elias och Agnes Våhlund.

I somras skrev vi om att Vimmerby kommun fått 150 000 kronor i bidrag från Kulturrådet för att arrangera litteraturfestivalen Vimmerby berättar. Redan då stod det klart att en första ”pilotfestival” skulle äga rum i år, 17–19 oktober. Nu är programmet färdigt och det är många stora namn som besöker Vimmerby om ett par veckor.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Det blir aktiviteter för hela familjen, författarsamtal, uppläsningar och mycket mer, enligt programbladet. Medverkande är bland annat Mårten Melin, Tove Folkesson, Mark Levengood, Elias och Agnes Våhlund, Therese Alshammar, Cecilia Davidsson, Marit Törnqvist, Jakob Wegelius, Martin Widmark, Åsa Storck och Emelie Schepp.

Festivalen invigs på Stadshotellet i Vimmerby torsdagen den 17 oktober kl 13, och avslutas lördagen den 19 oktober kl 14. Programpunkter och evenemang kommer att äga rum på olika ställen i Vimmerby under festivalen; på Stadshotellet, på Vimmerby bibliotek, i Kulturskolan, på Astrid Lindgrens Näs och i Vimmerby Bokhandel.

Hela programmet finns att läsa på festivalens hemsida.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se