Premiär för litteraturfestivalen Vimmerby berättar

Agnes och Elias Våhlund, paret bakom Handbok för superhjältar, är två av de medverkande på Vimmerby berättar.

Nu är programmet släppt till litteraturfestivalen Vimmerby berättar, som arrangeras för första gången 17–19 oktober 2019. Bland de medverkande finns Mark Levengood, Therese Alshammar och Elias och Agnes Våhlund.

I somras skrev vi om att Vimmerby kommun fått 150 000 kronor i bidrag från Kulturrådet för att arrangera litteraturfestivalen Vimmerby berättar. Redan då stod det klart att en första ”pilotfestival” skulle äga rum i år, 17–19 oktober. Nu är programmet färdigt och det är många stora namn som besöker Vimmerby om ett par veckor.

Det blir aktiviteter för hela familjen, författarsamtal, uppläsningar och mycket mer, enligt programbladet. Medverkande är bland annat Mårten Melin, Tove Folkesson, Mark Levengood, Elias och Agnes Våhlund, Therese Alshammar, Cecilia Davidsson, Marit Törnqvist, Jakob Wegelius, Martin Widmark, Åsa Storck och Emelie Schepp.

Festivalen invigs på Stadshotellet i Vimmerby torsdagen den 17 oktober kl 13, och avslutas lördagen den 19 oktober kl 14. Programpunkter och evenemang kommer att äga rum på olika ställen i Vimmerby under festivalen; på Stadshotellet, på Vimmerby bibliotek, i Kulturskolan, på Astrid Lindgrens Näs och i Vimmerby Bokhandel.

Hela programmet finns att läsa på festivalens hemsida.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL