Elin Sennerö Kaunitz lämnar Atlantis och blir ny förläggare på Norstedts

Elin Sennerö Kaunitz är ny förläggare på Norstedts. Pressbild: Sofia Runarsdotter.

Norstedts har rekryterat Elin Sennerö Kaunitz som förläggare. Hon kommer närmast från en roll som förläggare och förlagschef på Atlantis och har tidigare arbetat på Albert Bonniers Förlag, Norstedts och Ordfront.

– Norstedts är Sveriges äldsta förlag, men på samma gång ett av de modernaste. De lyckas kombinera värnandet av tradition och kvalitet med att nyfiket söka vägar framåt, och jag ser fram emot att vara en del av det, säger Elin Sennerö Kaunitz i ett pressmeddelande.

Sennerö Kaunitz har bland annat arbetat med Stieg Larsson, Karin Johannisson, Jonas Hassen Khemiri, Åsne Seierstad, Caitlin Moran, Jan Kjærstad och Björn Wiman. På Norstedts blir hennes uppdrag att arbeta med både skönlitteratur och sakprosa, två litterära områden som allt mer närmar sig varandra.

– Det känns jätteroligt att få tillbaka Elin till Norstedts! Med Elin får vi en senior förläggare med skarp blick, stor kompetens och ett brett kontaktnät. Hon är lika trygg i skönlitteraturen som i sakprosan och det är en mångsidighet som är välkommen i tider av genreupplösning, säger Cecilia Kerstell, publicistisk chef för Fakta på Norstedts Förlag.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL