ANNONS

Elin Sennerö Kaunitz lämnar Atlantis och blir ny förläggare på Norstedts

Elin Sennerö Kaunitz är ny förläggare på Norstedts. Pressbild: Sofia Runarsdotter.

Norstedts har rekryterat Elin Sennerö Kaunitz som förläggare. Hon kommer närmast från en roll som förläggare och förlagschef på Atlantis och har tidigare arbetat på Albert Bonniers Förlag, Norstedts och Ordfront.

– Norstedts är Sveriges äldsta förlag, men på samma gång ett av de modernaste. De lyckas kombinera värnandet av tradition och kvalitet med att nyfiket söka vägar framåt, och jag ser fram emot att vara en del av det, säger Elin Sennerö Kaunitz i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Sennerö Kaunitz har bland annat arbetat med Stieg Larsson, Karin Johannisson, Jonas Hassen Khemiri, Åsne Seierstad, Caitlin Moran, Jan Kjærstad och Björn Wiman. På Norstedts blir hennes uppdrag att arbeta med både skönlitteratur och sakprosa, två litterära områden som allt mer närmar sig varandra.

– Det känns jätteroligt att få tillbaka Elin till Norstedts! Med Elin får vi en senior förläggare med skarp blick, stor kompetens och ett brett kontaktnät. Hon är lika trygg i skönlitteraturen som i sakprosan och det är en mångsidighet som är välkommen i tider av genreupplösning, säger Cecilia Kerstell, publicistisk chef för Fakta på Norstedts Förlag.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se