fbpx

Elin Sennerö Kaunitz lämnar Atlantis och blir ny förläggare på Norstedts

Elin Sennerö Kaunitz är ny förläggare på Norstedts. Pressbild: Sofia Runarsdotter.

Norstedts har rekryterat Elin Sennerö Kaunitz som förläggare. Hon kommer närmast från en roll som förläggare och förlagschef på Atlantis och har tidigare arbetat på Albert Bonniers Förlag, Norstedts och Ordfront.

– Norstedts är Sveriges äldsta förlag, men på samma gång ett av de modernaste. De lyckas kombinera värnandet av tradition och kvalitet med att nyfiket söka vägar framåt, och jag ser fram emot att vara en del av det, säger Elin Sennerö Kaunitz i ett pressmeddelande.

Sennerö Kaunitz har bland annat arbetat med Stieg Larsson, Karin Johannisson, Jonas Hassen Khemiri, Åsne Seierstad, Caitlin Moran, Jan Kjærstad och Björn Wiman. På Norstedts blir hennes uppdrag att arbeta med både skönlitteratur och sakprosa, två litterära områden som allt mer närmar sig varandra.

ANNONS

– Det känns jätteroligt att få tillbaka Elin till Norstedts! Med Elin får vi en senior förläggare med skarp blick, stor kompetens och ett brett kontaktnät. Hon är lika trygg i skönlitteraturen som i sakprosan och det är en mångsidighet som är välkommen i tider av genreupplösning, säger Cecilia Kerstell, publicistisk chef för Fakta på Norstedts Förlag.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny