Anne Carson och Maryse Condé oddsfavoriter till Nobelpris

Kanadensiska poeten Anne Carson är storfavorit inför årets Nobelpris i litteratur – enligt oddsen hos ett spelbolag. Arkivbild: Pontus Lundahl/TT.

Nästa vecka kommer Svenska Akademien att tillkännage vilka som får Nobelpriset i litteratur för 2018 och 2019. Om man ska tro oddsen hos spelbolaget Unibet ligger en kanadensisk poet och en franskspråkig författare bäst till.

Poeten Anne Carson är storfavoriten och om hon tilldelas priset ger det fem gånger pengarna. Maryse Condé från Guadeloupe ligger tvåa på listan: får hon Nobelpris ger det sex gånger pengarna. Haruki Murakami, som brukar nämnas som en favorit, ger nio gånger pengarna. En riktig högoddsare är författaren till ”Sagan om is och eld”, George R R Martin. Tilldelas han priset får den som satsat pengar på honom 251 gånger insatsen.

Värt att notera är att ett av de namn som oftast nämndes på årets Bokmässa i Göteborg som en Nobelpriskandidat, Jamaica Kincaid, inte finns med bland kandidaterna på Unibets lista.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL