fbpx

Kobo lanserar i Sverige – samarbetar med Axiell Media

Eva Houltzén, VD Axiell Media. Foto: Louise Nylund

När Rakuten Kobo nu lanserar sin butik med digitala böcker i Sverige, både som en sajt och i form av en app, inleder de ett samarbete med Axiell Media.

Rakuten Kobo Inc. ägs av Tokyo-baserade Rakuten, och har sitt huvudkontor i Toronto. Det är en av världens största nätbokhandlar för digitala böcker, både e- och ljudböcker. Dessutom har de tagit fram flera populära läsplattor, som numera kan köpas även i Sverige (hos Kjell & Company). 

I januari 2017 skrev vi: ”Frågan är om inte tiden är mogen för Kobo att ta ett steg in på den svenska marknaden genom ett samarbete med någon etablerad aktör. Adlibris och Bokus är förstås de givna kandidaterna.” Nu blev det inte ett samarbete med någon existerande nätbokhandel, men väl ett samarbete med en av de största leverantörerna av digitalt innehåll.

ANNONS

– I vårt mål att kontinuerligt växa marknaden för digitala böcker och tillhandahålla nya försäljningskanaler till våra anslutna förlag är vi glada över vårt nya samarbete med Kobo och att välkomna dem till Sverige, säger Eva Houltzén, VD för Axiell Media, i ett pressmeddelande.

Samarbetet gör det möjligt för förlag som har avtal med Axiell Media att tillgängliggöra sina böcker i tjänsten. Redan nu kan förlagen lägga till sina böcker i den nya kanalen i Axiell Medias kundportal.

– Vi är glada över att arbeta tillsammans med Sveriges dynamiska förlag och Axiell Media för att erbjuda det bästa lokala innehållet till den svenska läsare som vill läsa digitalt, säger Pieter Swinkles, Chief Content Officer på Rakuten Kobo.

Kobo erbjuder alltså ingen streamingtjänst utan är en nätbutik för eböcker och ljudböcker där man köper varje titel för styckepris. Böckerna kan köpas och läsas på dator, platta eller mobil genom Kobos sajt eller app.

Sedan några veckor tillbaka finns Kobos sajt på svenska men de svenskspråkiga böckerna lyser fortfarande med sin frånvaro.

Fotnot: Publit har redan tidigare erbjudit distribution via Kobo men pausade det i avvaktan på den svenska lanseringen. De kommer nu att erbjuda Kobo-distribution för sina premium-kunder till att börja med.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny