ANNONS

Handbok för superhjältar blir film – produceras av Oscarsvinnare

Agnes Våhlund, Charles B. Wessler och Elias Våhlund. Foto: Pressbild

Filmrättigheterna för barnbokssuccén Handbok för superhjältar av Agnes och Elias Våhlund har sålts till Stiller Studios på Lidingö. Producent blir Oscarsvinnaren Charles B. Wessler.

Efter förhandlingar med flera produktionsbolag såldes filmrättigheterna för den svenska barnbokssuccén Handbok för superhjältar till Stiller Studios på Lidingö. Stiller Studios har i sin tur knutit till sig producenten Charles B. Wessler, som år 2018 vann en Oscar för filmen Green Book

— När vi träffade Stiller Studios kändes det rätt direkt. De lyssnade på våra tankar om berättelserna och vårt universum. Vi har fått se ett utkast till manus och vi är väldigt nöjda, säger Agnes Våhlund i ett pressmeddelande.

— Stiller Studios har utvecklat vår story utan att varken tappa vår ton eller ambition. Dessutom delar de våra visioner om att ta över världen, säger Elias Våhlund. 

ANNONS

På drygt två år har de fyra böckerna om superhjälten Röda Masken sålt i över 400 000 exemplar – bara i Sverige. Böckerna har även släppts i ytterligare 20 länder. Under 2018 vann Elias och Agnes Våhlund också flera priser, bland annat Specsavers Award för årets barndeckare och årets barnbok på Storytel Awards.

— Vi har stora planer för en internationell franchise av Handbok för superhjältar och planerar för både en svensk och en engelsk version. Seriens popularitet, tillsammans med Charles B. Wesslers nätverk av duktiga manusförfattare och skådespelare, ger oss oändliga möjligheter, säger Patrik Forsberg, vd för Stiller Studios.

Bokserien är skriven av Elias Våhlund och tecknad av Agnes Våhlund, och består än så länge av böckerna Handboken, Röda masken, Ensam och Vargen kommer. Ett flertal bonusböcker har också tagits fram, som Adventskalender, Kompisboken, Sommarlovsbok och Målarbok. I våras kom dessutom ett rollspel inspirerat av serien: Handbok för superhjältar – rollspelet.

Elias och Agnes har stora planer för sitt universum – i ett tidigt skede berättade de för Boktugg om hur det hela startade.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se