Handbok för superhjältar blir film – produceras av Oscarsvinnare

Agnes Våhlund, Charles B. Wessler och Elias Våhlund. Foto: Pressbild

Filmrättigheterna för barnbokssuccén Handbok för superhjältar av Agnes och Elias Våhlund har sålts till Stiller Studios på Lidingö. Producent blir Oscarsvinnaren Charles B. Wessler.

Efter förhandlingar med flera produktionsbolag såldes filmrättigheterna för den svenska barnbokssuccén Handbok för superhjältar till Stiller Studios på Lidingö. Stiller Studios har i sin tur knutit till sig producenten Charles B. Wessler, som år 2018 vann en Oscar för filmen Green Book

— När vi träffade Stiller Studios kändes det rätt direkt. De lyssnade på våra tankar om berättelserna och vårt universum. Vi har fått se ett utkast till manus och vi är väldigt nöjda, säger Agnes Våhlund i ett pressmeddelande.

— Stiller Studios har utvecklat vår story utan att varken tappa vår ton eller ambition. Dessutom delar de våra visioner om att ta över världen, säger Elias Våhlund. 

På drygt två år har de fyra böckerna om superhjälten Röda Masken sålt i över 400 000 exemplar – bara i Sverige. Böckerna har även släppts i ytterligare 20 länder. Under 2018 vann Elias och Agnes Våhlund också flera priser, bland annat Specsavers Award för årets barndeckare och årets barnbok på Storytel Awards.

— Vi har stora planer för en internationell franchise av Handbok för superhjältar och planerar för både en svensk och en engelsk version. Seriens popularitet, tillsammans med Charles B. Wesslers nätverk av duktiga manusförfattare och skådespelare, ger oss oändliga möjligheter, säger Patrik Forsberg, vd för Stiller Studios.

Bokserien är skriven av Elias Våhlund och tecknad av Agnes Våhlund, och består än så länge av böckerna Handboken, Röda masken, Ensam och Vargen kommer. Ett flertal bonusböcker har också tagits fram, som Adventskalender, Kompisboken, Sommarlovsbok och Målarbok. I våras kom dessutom ett rollspel inspirerat av serien: Handbok för superhjältar – rollspelet.

Elias och Agnes har stora planer för sitt universum – i ett tidigt skede berättade de för Boktugg om hur det hela startade.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL