fbpx

Sara Börsvik: En viktig framtidsfråga för branschen gäller barns och ungdomars läsning

Sara Börsvik, ny vd för Bonnierförlagen. Foto: Peter Jönsson

Boktugg ställer några snabba frågor till Sara Börsvik som tillträder som vd för Bonnierförlagen vid årsskiftet.

Sara Börsvik blir Bonnierförlagens nya vd från januari 2020. Hon började på Bonniers våren 2017 som CFO, och flyttades i november samma år upp till en position som operativ chef. Dessförinnan arbetade hon inom telekombranschen och med internationell kommunikation. 

Du har jobbat inom Bonnierförlagen i omkring 2,5 år nu. Hur upplever du att bokbranschen har förändrats under den tiden?
– Den mest slående förändringen är hur tillgängligheten för böcker i olika format har ökat vilket också gör att vi når ut med berättelser till många fler! Förflyttningen till digitala format ställer också nya krav på oss som förlagshus och förändrar grundläggande principer för vår bransch.

ANNONS

Hur vill du utveckla Bonnierförlagen för framtiden?
– Det viktigaste framåt är att vi fortsatt är relevanta för våra författare, läsare, medarbetare och ägare. Mitt fokus är att skapa de bästa förutsättningar för att vi – som funnits i snart 200 år – fortsätter vara attraktiva och ge ut böcker som berör och som våra läsare och lyssnare längtar efter.

Vilken blir den största utmaningen med ditt nya jobb?
– En viktig framtidsfråga för branschen gäller barns och ungdomars läsning. Vi nås av undersökningar som visar att deras läsning minskar och detta är en mycket oroande utveckling. Den här frågan tar vi på största allvar. Litteraturen är en viktig dörröppnare till språket och därför arbetar vi med flera läsfrämjande initiativ, säger Sara Börsvik.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny