Författaren Kaspar Colling Nielsen blir talskrivare åt danska miljöministern

Kaspar Colling Nielsens dystopiska framtidsskildring av Danmark, "Den europeiska vågen", kom på svenska i fjol. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT.

Den danske författaren Kaspar Colling Nielsen går från att skriva dystopisk roman till att skriva tal åt Danmarks miljöminister, rapporterar Politiken.

I sin dystopiska roman Den europeiska våren (2018, utgiven på svenska av Mondial) skildrar den danske författaren Kaspar Colling Nielsen ett Danmark där de privilegierade danskar bygger ett idealsamhälle på Lolland och deporterar invandrare till Moçambique. Nu pausar han författarkarriären för att i stället bli talskrivare och medarbetare åt landets socialdemokratiske miljöminister Dan Jørgensen, skriver Politiken.

– Jag tror att det gått upp för alla att det måste ske något på det här området. Och jag vill gärna bidra lite till det som jag kan, säger han till tidningen.

Kaspar Colling Nielsen, som själv har en bakgrund som ekonom, konstaterar att just ekonomin fått sista ordet i varje diskussion ända sedan 1950-talet, men att det inte längre är lika självklart.

– Nu kommer en stark motvikt. Ett annat sätt att se saker och ting på, som faktiskt är lika stark. Det är fantastiskt.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL