Coffee table-bok har samlat in 2,5 miljoner till förmån för kvinnligt företagande

Paul Svensson träffar kenyanska kvinnor och pratar mat i boken Recipe for Change. Foto: Lena Granefelt

Foto- och kokboken Recipe for Change är tryckt i 100 exklusiva exemplar. Den säljs genom välgörenhetsorganisationen Hand in Hand för 50 000 kronor styck.

Recipe for Change är framtagen av organisationen Hand in Hand och Paul Svensson, matkreatör, krögare och profil för hållbar matlagning. Det är en coffee table-bok som för varje sålt exemplar gör det möjligt för 55 kvinnor att starta eller utveckla ett företag och därmed lyfta sig själva och sin familj ur fattigdom.

Boken är numrerad, signerad och tryckt i 100 exemplar. Den säljs inte i vanlig bokhandel utan finns endast att tillgå genom organisationen Hand in Hand, som med detta debuterar som bokutgivare. Hela summan (minimum 50 000 kr) är en donation till organisationens arbete.

– Hittills har ungefär hälften av coffee table-bokens upplaga sålts till förmån för vårt arbete i verksamhetsländerna Afghanistan, Kenya, Indien och Zimbabwe. Det innebär att ungefär 2,5 miljoner har samlats in, säger Lena Telander, PR- och kommunikationsansvarig på Hand in Hand, till Boktugg.

I Recipe for Change har Paul Svensson och fotografen Lena Granefelt samlat bilder och recept från sina resor till Kenya under året. I boken möter de stolta entreprenörer, utbildade av Hand in Hand. 

– Stoltheten och glädjen hos Hand in Hands entreprenörer går inte att ta miste på; Naomi har kommit långt i sin grönsaksodling, hon odlar inte längre bara för att överleva, utan kan nu sälja sina varor och har råd att skicka sönerna till skolan. Alla jag möter har respekt för vad jorden och djuren ger och alla råvaror får samma uppmärksamhet, det är en bild av Kenya som jag bär med mig hem och som jag inspirerats av i min tolkning av det kenyanska köket för Recipe for Change, säger Paul Svensson i ett pressmeddelande.

För att göra boken tillgänglig för fler lanseras boken under hösten 2019 som en finare pocket, och kommer att vara en valbar gåva inför Hand in Hands julkampanj för de som skänker 500 kronor eller mer. Den 11–31 oktober arrangeras även en utställning med bilderna från boken på Volvo Studio i Kungsträdgården, Stockholm, där pocketen kommer att finnas till försäljning.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL