fbpx

Coffee table-bok har samlat in 2,5 miljoner till förmån för kvinnligt företagande

Paul Svensson träffar kenyanska kvinnor och pratar mat i boken Recipe for Change. Foto: Lena Granefelt

Foto- och kokboken Recipe for Change är tryckt i 100 exklusiva exemplar. Den säljs genom välgörenhetsorganisationen Hand in Hand för 50 000 kronor styck.

Recipe for Change är framtagen av organisationen Hand in Hand och Paul Svensson, matkreatör, krögare och profil för hållbar matlagning. Det är en coffee table-bok som för varje sålt exemplar gör det möjligt för 55 kvinnor att starta eller utveckla ett företag och därmed lyfta sig själva och sin familj ur fattigdom.

Boken är numrerad, signerad och tryckt i 100 exemplar. Den säljs inte i vanlig bokhandel utan finns endast att tillgå genom organisationen Hand in Hand, som med detta debuterar som bokutgivare. Hela summan (minimum 50 000 kr) är en donation till organisationens arbete.

ANNONS

– Hittills har ungefär hälften av coffee table-bokens upplaga sålts till förmån för vårt arbete i verksamhetsländerna Afghanistan, Kenya, Indien och Zimbabwe. Det innebär att ungefär 2,5 miljoner har samlats in, säger Lena Telander, PR- och kommunikationsansvarig på Hand in Hand, till Boktugg.

I Recipe for Change har Paul Svensson och fotografen Lena Granefelt samlat bilder och recept från sina resor till Kenya under året. I boken möter de stolta entreprenörer, utbildade av Hand in Hand. 

– Stoltheten och glädjen hos Hand in Hands entreprenörer går inte att ta miste på; Naomi har kommit långt i sin grönsaksodling, hon odlar inte längre bara för att överleva, utan kan nu sälja sina varor och har råd att skicka sönerna till skolan. Alla jag möter har respekt för vad jorden och djuren ger och alla råvaror får samma uppmärksamhet, det är en bild av Kenya som jag bär med mig hem och som jag inspirerats av i min tolkning av det kenyanska köket för Recipe for Change, säger Paul Svensson i ett pressmeddelande.

För att göra boken tillgänglig för fler lanseras boken under hösten 2019 som en finare pocket, och kommer att vara en valbar gåva inför Hand in Hands julkampanj för de som skänker 500 kronor eller mer. Den 11–31 oktober arrangeras även en utställning med bilderna från boken på Volvo Studio i Kungsträdgården, Stockholm, där pocketen kommer att finnas till försäljning.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny