fbpx

Det blir inga fler Millennium-böcker på Norstedts – Moggliden startar nytt förlag?

Norstedts förlag förlorar rättigheterna till framtida böcker i Milleniumserien. Arkivbild: Christine Olsson/TT.

Rättighetsinnehavarna till Milleniumserien har sagt upp sitt 15-åriga samarbete med förlaget Norstedts, enligt Dagens Nyheter.

Förlaget gav nyligen ut ”Hon som måste dö”, David Lagercrantz tredje roman i den bästsäljande Milleniumserien. De tre första böckerna om Lisbeth Salander skrevs av författaren Stieg Larsson, som gick bort 2004.

Hans bror och far äger fortfarande rättigheterna genom bolaget Moggliden AB och de har nu avslutat samarbetet med Norstedts.

– I början av sommaren fick vi ett formellt brev från Mogglidens agent som förklarade att de avslutar samarbetet med Norstedts. Deras avsikt var att själva starta ett förlag med en annan aktör på svensk bokmarknad och ge ut fortsatta Millenniumböcker där, säger Norstedts förlagschef Eva Gedin till DN.

Enligt henne innehar Norstedts fortfarande rättigheterna till de sex hittills utgivna romanerna.

Fotnot: Strawberry Publishing framstår som den hetaste kandidaten att ta över Millenniumrättigheterna även om Moggliden sagt att det finns flera intressenter.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny