Norstedts förlag förlorar rättigheterna till framtida böcker i Milleniumserien. Arkivbild: Christine Olsson/TT.

Det blir inga fler Millennium-böcker på Norstedts – Moggliden startar nytt förlag?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Rättighetsinnehavarna till Milleniumserien har sagt upp sitt 15-åriga samarbete med förlaget Norstedts, enligt Dagens Nyheter.

Förlaget gav nyligen ut ”Hon som måste dö”, David Lagercrantz tredje roman i den bästsäljande Milleniumserien. De tre första böckerna om Lisbeth Salander skrevs av författaren Stieg Larsson, som gick bort 2004.

Hans bror och far äger fortfarande rättigheterna genom bolaget Moggliden AB och de har nu avslutat samarbetet med Norstedts.

– I början av sommaren fick vi ett formellt brev från Mogglidens agent som förklarade att de avslutar samarbetet med Norstedts. Deras avsikt var att själva starta ett förlag med en annan aktör på svensk bokmarknad och ge ut fortsatta Millenniumböcker där, säger Norstedts förlagschef Eva Gedin till DN.

Enligt henne innehar Norstedts fortfarande rättigheterna till de sex hittills utgivna romanerna.

Fotnot: Strawberry Publishing framstår som den hetaste kandidaten att ta över Millenniumrättigheterna även om Moggliden sagt att det finns flera intressenter.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL