ANNONS

Boken ”Metro 2033” av Dmitrij Gluchovskij blir film i storsatsning

Från tv-spelet "Metro 2033". Nu är även en film på gång. Pressbild: 4A Games/Seep Silver.

Den dystopiska science fiction-romanen ”Metro 2033” ska filmatiseras, skriver Variety.

Filmen blir en rysk produktion och bakom projektet står flera dotterbolag till jätteföretaget Gazprom.

I ett uttalande förklarar författaren Dmitrij Gluchovskij att han har ratat filmanbud i åratal, men att han nu träffat ett team som han vågar anförtro sina romaner.

ANNONS

”Våra ambitioner visade sig vara samma, att skapa en storfilm i världsklass och till och med golva dem som läst böckerna och kan dem utantill”, säger han.

Filmen väntas få premiär i januari 2022.

Böckerna utspelar sig i ett dystert, framtida Ryssland, där överlevare efter ett kärnvapenkrig byggt upp ett nytt samhälle i Moskvas tunnelbanesystem.

Metro 2033 gavs från början ut 2002 via nätet och blev med tiden en internationell bästsäljare, med två uppföljare. Trilogin har översatts till över 40 språk och har legat till grund för flera tv-spel, varav det senaste, ”Metro: Exodus”, släpptes i februari.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL