fbpx

Jonas Tellander: Avtalet med Bonnierförlagen betyder mycket

Jonas Tellander, vd Storytel. Foto: Theresia Jatta Kölin.

Avtalet med Bonnierförlagen betyder mycket för Storytel, menar Jonas Tellander som ser fram emot stabilitet de kommande åren. Det kan även vara en viktig signal internationellt.

– Det här avtalet betyder mycket. Det är jättekul att återigen få tillgång till Bonnierförlagens nya titlar. Streamingtjänsterna har vuxit i många år nu tack vare att kunderna haft tillgång till ett brett utbud av innehåll från många förlag. Det gör att kunderna känner att vårt månadsabonnemang är värt att betala för, säger Jonas Tellander till Boktugg och påpekar att man lyckats etablera en prisnivå för ljudbokstjänster som ligger högre än exempelvis tv-tjänster (som Netflix och HBO).

Han poängterar liksom sin kollega Håkan Rudels på Bonnierförlagen att de faktiska avtalsvillkoren i det treårsavtal som Storytel och Bonnierförlagen skrivit stannar mellan parterna. Därför får vi inte svar på om Jonas lyckats övertyga Håkan om att revenue share är den bästa modellen.

– Det här avtalet ger oss stabilitet ett par år och det är viktigt att kunna fortsätta bygga tillsammans. Ljudbokstjänster börjar bli en exportprodukt där många tittar på Sverige som en förebild, det är fortfarande vår största marknad, säger Jonas Tellander.

ANNONS

Avtalet kan också ha ett stort symbolvärde i arbetet med att lansera Storytel på nya marknader. En konflikt på hemmaplan med Sveriges största förlagsgrupp kan tänkas oroa förlag på vissa marknader.

– Det är skönt och lugnande för företag runtom i världen som vill göra en satsning på ljudböcker, de kan titta på den svenska marknaden och se att det fungerar, säger Jonas Tellander.

På en del av de där marknaderna är ju dessutom Bonnierägda förlag en samarbetspartner som Storytel gärna vill ha med i båten, exempelvis i Tyskland.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny