fbpx

Tioårsjubileum för Louisiana Literature 2019 – hela programmet är släppt

Författaren Sara Stridsberg. Foto: Irmelie Krekin

Louisiana Literature pågår 22–25 augusti 2019. Flera stora författarnamn medverkar under jubileumsåret, däribland Sara Stridsberg och Michel Houellebecq.

Den danska litteraturfestivalen Louisiana Literature har nu släppt programmet för årets evenemang. Festivalen besöks förutom av danska författare även av internationella diton från Frankrike, Ungern, Japan, USA, Libanon, Norge, Iran, Polen, Sverige, Kanada, England och Island, skriver Bogmarkedet.

Fransmannen Michel Houellebecq är ett av årets stora dragplåster, aktuell med den samhällskritiska boken Serotonin. Han kommer att samtala med Rune Lykkeberg, chefredaktör för tidningen Information, men också svara på frågor som publiken kan skicka in på förhand. 

Andra medverkande är bland annat Shahrnush Parsipur, serietecknarna Robert Crumb och Aline Kominsky-Crumb, Per Petterson, Sara Stridsberg, Elif Shafak, Ben Okri, Sayaka Murata och Sjón.

ANNONS

Det är tio år sedan festivalen på konstmuseet Louisiana i Danmark startade och jubileet firas med utgivningen av en antologi där 26 internationella författare har bidragit med texter om konstverk från Louisianas samling. Medverkande är bland annat Chris Kraus, Peter Laugesen, Chigozie Obioma, Tomas Espedal och Richard Ford. Dessutom är flera av bidragen inlästa så att besökare kan uppleva både konstverk och texter samtidigt.

Det fullständiga programmet för festivalen finns på Louisiana Literatures hemsida. Där framgår också att intresset inför årets evenemang är stort och på grund av detta kan inte festivalen reservera eller garantera sittplatser till någon av programpunkterna.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny