ANNONS

Penguin Random House köper katalanska förlaget La Campana Llibres

Penguin Random House Grupo Editorial (som har över 1200 anställda inom 41 olika imprints) köper det Barcelonabaserade 34-åriga katalanska förlaget La Campana Llibres. Förlaget står bakom fyra av de tio mest sålda böckerna på katalanska det senaste decenniet, bland annat La noia del tren av Paula Hawkins och L’avui de 100 anys que se va a escapar per la finestra av Jonas Jonasson, och har en katalog på 400 titlar och ger även ut författare som Elena Ferrante. Penguin Random House stärker genom köpet sin position på den katalanska marknaden (runt sju miljoner spanjorer talar katalanska och La Campana har haft titlar som sålt över 100 000 exemplar). (Publishing Perspectives)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se