Magnus Lindkvist ger ut nydanande ljudbok på Volante

Magnus Lindkvist, futurolog, författare och föreläsare. Foto: Magnus Skoglöf

Föreläsaren Magnus Lindkvist ger ut vad han kallar för en ”pok” – ett mellanting mellan podcast och bok. Ljudboken Så börjar framtiden släpps den 5 juli 2019.

Efter sex böcker på engelska släpper Magnus Lindkvist en ljudbok i ett helt nytt format, som han kallar pok.

– Man kan se det som ett mellanting mellan podcast och bok. Jag har haft en tydlig idé, men inget manus, säger Magnus Lindkvist, i ett pressmeddelande.

– Efter att ha testat vanlig bok sex gånger så kände jag att nu är det dags att hitta ett nytt uttryckssätt. Det var ju så här allting berättades innan boktryckarkonsten blev universell och alla kunde sitta hemma och trycka upp en liten bok eller tidning. Innan det så berättade man alltid saker för varandra. Så jag försöker att reclaima 1300-talet.

Ljudboken Så börjar framtiden släpps den 5 juli 2019 av förlaget Volante. Den kommer att finnas både i streamingtjänster och i nätbokhandeln.

– Jag har aldrig hört en ljudbok som denna, hur författaren till exempel kryddar sin uppläsning med egna ljudeffekter och verkligen går in i sin berättelse, säger Tobias Nielsén, förlagschef på Volante, i pressmeddelandet.

Magnus Lindkvist nynnar bland annat gitarriffet i Depeche Modes Enjoy the silence och Roxettes The look. Han berättar om hur Spendrups räddades av Rod Stewart och Ulf Lundell, hur Max Martin upptäckte Shellback, och hur en dröm banade väg för filmregissören James Cameron.

– Boken utgår ifrån anekdoter jag samlat på mig under tjugo år. Så det är som en slags sagostund om innovation och uppfinningar och framtidsskapande, säger Magnus Lindkvist som brukar kalla sig futurolog.

Han slutsats är tydlig: Framtiden skapar vi själva. Framtiden är en aktivitet, ett verb.

– Som i framtida, säger han.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL