fbpx

The Mueller Report i lättläst bokform – som tecknad serie

The Mueller Report har getts ut i många versioner - men nästa år kommer en speciell variant: som tecknad serie.

Amerikanska förlag tävlade om att komma först ut med The Mueller Report. Men IDW har valt en annan väg. De släpper rapporten som en seriebok.

Den delvis hemligstämplade rapporten har blivit en bästsäljare trots att den är public domain. Flera förlag har gett ut den i bokform med eller utan egna kommentarer. Norstedts gav ut den med ett svenskt omslag och Amazons Audible läste in rapporten som ljudbok.

Lättläst är den dock inte, det är ju trots allt inte ett bokmanus utan en rapport. Men i april 2020 kommer boken i ett format som kanske kan tilltala huvudpersonen Donald Trump. Då släpps The Mueller Report: Graphic Novel av IDW Publishing.

ANNONS

New Yorker-tecknaren Shannon Wheeler som tidigare släppt böcker som Sht My President Says och God is Disappointed in You) samarbetar med rutinerade journalisten Steve Duin. Rapportens 400 sidor sammanfattas på drygt 200 seriesidor i en blandning av fakta och humoristiska ögonblick hämtade ur verkligheten. Som då Donald Trump får veta att det är han som utreds och utbrister “I’m fcked”. Något som finns med i rapporten och givetvis i serieversionen.

”You’ll laugh. You’ll cry. You may Tweet in anger. But most importantly, you will be reading the report for yourself!” skriver förlaget i ett pressmeddelande.

Återstår att se ifall något svenskt förlag ger sig på att översätta serieboken. Norstedts, Galago eller kanske Apart förlag?
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny