ANNONS

The Mueller Report i lättläst bokform – som tecknad serie

The Mueller Report har getts ut i många versioner - men nästa år kommer en speciell variant: som tecknad serie.

Amerikanska förlag tävlade om att komma först ut med The Mueller Report. Men IDW har valt en annan väg. De släpper rapporten som en seriebok.

Den delvis hemligstämplade rapporten har blivit en bästsäljare trots att den är public domain. Flera förlag har gett ut den i bokform med eller utan egna kommentarer. Norstedts gav ut den med ett svenskt omslag och Amazons Audible läste in rapporten som ljudbok.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Lättläst är den dock inte, det är ju trots allt inte ett bokmanus utan en rapport. Men i april 2020 kommer boken i ett format som kanske kan tilltala huvudpersonen Donald Trump. Då släpps The Mueller Report: Graphic Novel av IDW Publishing.

New Yorker-tecknaren Shannon Wheeler som tidigare släppt böcker som Sht My President Says och God is Disappointed in You) samarbetar med rutinerade journalisten Steve Duin. Rapportens 400 sidor sammanfattas på drygt 200 seriesidor i en blandning av fakta och humoristiska ögonblick hämtade ur verkligheten. Som då Donald Trump får veta att det är han som utreds och utbrister “I’m fcked”. Något som finns med i rapporten och givetvis i serieversionen.

”You’ll laugh. You’ll cry. You may Tweet in anger. But most importantly, you will be reading the report for yourself!” skriver förlaget i ett pressmeddelande.

Återstår att se ifall något svenskt förlag ger sig på att översätta serieboken. Norstedts, Galago eller kanske Apart förlag?

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se