The Mueller Report har getts ut i många versioner - men nästa år kommer en speciell variant: som tecknad serie.

The Mueller Report i lättläst bokform – som tecknad serie

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Amerikanska förlag tävlade om att komma först ut med The Mueller Report. Men IDW har valt en annan väg. De släpper rapporten som en seriebok.

Den delvis hemligstämplade rapporten har blivit en bästsäljare trots att den är public domain. Flera förlag har gett ut den i bokform med eller utan egna kommentarer. Norstedts gav ut den med ett svenskt omslag och Amazons Audible läste in rapporten som ljudbok.

Lättläst är den dock inte, det är ju trots allt inte ett bokmanus utan en rapport. Men i april 2020 kommer boken i ett format som kanske kan tilltala huvudpersonen Donald Trump. Då släpps The Mueller Report: Graphic Novel av IDW Publishing.

New Yorker-tecknaren Shannon Wheeler som tidigare släppt böcker som Sht My President Says och God is Disappointed in You) samarbetar med rutinerade journalisten Steve Duin. Rapportens 400 sidor sammanfattas på drygt 200 seriesidor i en blandning av fakta och humoristiska ögonblick hämtade ur verkligheten. Som då Donald Trump får veta att det är han som utreds och utbrister “I’m fcked”. Något som finns med i rapporten och givetvis i serieversionen.

”You’ll laugh. You’ll cry. You may Tweet in anger. But most importantly, you will be reading the report for yourself!” skriver förlaget i ett pressmeddelande.

Återstår att se ifall något svenskt förlag ger sig på att översätta serieboken. Norstedts, Galago eller kanske Apart förlag?

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL