ANNONS

UK: Oro för minskad försäljning av skönlitteratur

De brittiska förlagens försäljning minskade med 2 procent till 6,05 miljarder pund 2018 jämfört med året innan. Allmänlitteratur tappade dock endast 0,1 procent (pappersböcker och eböcker minskade medan ljudböcker ökade). Non-fiction som hade ett kanonår 2017 visade tillväxt, däremot finns viss oro för skönlitteraturen som tappade försäljning och enligt Stephen Lotinga, VD för brittiska förläggareföreningen (vars rapport siffrorna är hämtade ur), kan vara ”den kategori som är mest utsatt för konkurrensen om vår fritid”. (The Bookseller)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se