fbpx

Ny ”Hungerspelen”-bok släpps i maj 2020 – även film planeras

Omslaget av den kommande "Hungerspels"-boken innehåller en vit fjäder. Pressbild: Scholastic/ AP/TT.

En ny bok som utspelar sig före händelserna i ”Hungerspelen”-böckerna kommer att släppas nästa år. Det finns redan planer på en film som bygger på berättelsen.

Nästa år kan läsare återbesöka postapokalyptiska Panem, vars boktrilogi sålts i 100 miljoner exemplar och lett till en av de största filmserierna i Hollywood, och hjälpte till att ge huvudrollsinnehavaren Jennifer Lawrence stjärnstatus.

”Hungerspelen” syftar på ett blodigt reality-tv-koncept i Panem där deltagarna slåss om att bli den sista överlevaren.

Den nya boken utspelar sig 64 år innan böckerna och filmerna, i en period som kallas de mörka dagarna, där landet kämpar för att komma på fötterna efter ett förödande krig, säger författaren Suzanne Collins.

Filmstudion Lionsgate gnuggar redan händerna.

– Vi kan knappt vänta på att Suzannes nästa bok ska släppas. Vi har kommunicerat med henne under skrivprocessen och vi ser fram emot att ha ett tätt samarbete med henne med filmen, säger Joe Drake vid Lionsgate.

Boken, som ännu inte har fått någon titel, ska släppas på engelska den 19 maj 2020.

Fotnot: Hungerspelen gavs på svenska ut av Bonnier Carlsen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny