Ny ”Hungerspelen”-bok släpps i maj 2020 – även film planeras

Omslaget av den kommande "Hungerspels"-boken innehåller en vit fjäder. Pressbild: Scholastic/ AP/TT.

En ny bok som utspelar sig före händelserna i ”Hungerspelen”-böckerna kommer att släppas nästa år. Det finns redan planer på en film som bygger på berättelsen.

Nästa år kan läsare återbesöka postapokalyptiska Panem, vars boktrilogi sålts i 100 miljoner exemplar och lett till en av de största filmserierna i Hollywood, och hjälpte till att ge huvudrollsinnehavaren Jennifer Lawrence stjärnstatus.

”Hungerspelen” syftar på ett blodigt reality-tv-koncept i Panem där deltagarna slåss om att bli den sista överlevaren.

Den nya boken utspelar sig 64 år innan böckerna och filmerna, i en period som kallas de mörka dagarna, där landet kämpar för att komma på fötterna efter ett förödande krig, säger författaren Suzanne Collins.

Filmstudion Lionsgate gnuggar redan händerna.

– Vi kan knappt vänta på att Suzannes nästa bok ska släppas. Vi har kommunicerat med henne under skrivprocessen och vi ser fram emot att ha ett tätt samarbete med henne med filmen, säger Joe Drake vid Lionsgate.

Boken, som ännu inte har fått någon titel, ska släppas på engelska den 19 maj 2020.

Fotnot: Hungerspelen gavs på svenska ut av Bonnier Carlsen.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL