Hoi förlag börjar ge ut översättningar – av bland annat Cardinal-författaren Giles Blunt

Lars Rambe, vd Hoi Förlag. Foto: Conny Palmkvist.

Deckarstjärnan Giles Blunt och feelgoodförfattaren Victoria Brownlee släpps snart på svenska av Hoi förlag, som därmed inleder en satsning på översättningar.

Genom ett stort avtal med en amerikansk agent har Hoi förlag landat två utländska författare till sitt stall: den kanadensiska deckarstjärnan Giles Blunt och den australisk-franska författaren Victoria Brownlee.

Giles Blunt står bakom deckarserien om polisen John Cardinal och är aktuell med tv-serien Cardinal som streamas på C More. Hans böcker gavs tidigare ut på svenska av Albert Bonniers förlag. Blunt fick sitt genombrott med Fruset offer (2000) och har även skrivit manus till flera populära tv-serier, bland andra Law & Order (på svenska I lagens namn).

Han väljer nu Hoi som sitt nordiska förlag och den sjätte och senaste boken om John Cardinal, tidigare outgiven på svenska, planeras att släppas lagom till Bokmässan 2020. Hoi ger även ut Blunts fem tidigare böcker i Cardinal-serien som pocket, ljudbok och ebok.

– Vi är oerhört glada att Giles Blunt ger oss detta förtroende. Som ett modernt förlag med en egen författartillvänd affärsmodell och uttalade internationella ambitioner är det här precis den typen av författare som vi vill arbeta med, säger Lars Rambe, vd för Hoi förlag, i ett pressmeddelande.

Men redan i oktober släpper Hoi Victoria Brownlees feelgoodroman Paris. Kärlek. Ost. i översättning av Helena Stedman. Den australisk-franska författaren och matskribenten är tidigare outgiven i Sverige. Paris. Kärlek. Ost. (Fromage a trois) är hennes debutroman från 2018.

– Internationell feelgood när det är som bäst. Vi hoppas få vara med och göra Victoria till en stjärna också i Sverige, säger Lars Rambe i pressmeddelandet.

Hoi förlag räknar med att ge ut fler utländska författare de kommande åren.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL