ANNONS

220 miljoner kr fördelas till biblioteken

Satsningen ”Stärkta bibliotek” går in på sitt andra år och hela 367 ansökningar kom in till Kulturrådet som nu fördelar 220 miljoner kronor till insatser på folkbiblioteken över hela landet. Regeringen har gett Kulturrådet i uppdrag att genomföra under satsningen under treårsperioden 2018–2020.
”Ansökningarna visar stor bredd och variation, men en tydlig tendens andra året är fler satsningar på digital kompetens och digital utveckling. Antalet insatser som vänder sig till unga vuxna har ökat, även om barnen fortfarande är den grupp som det satsas mest på”, skriver Kulturrådet i ett pressmeddelande. Läs här hur miljonerna fördelas.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se