ANNONS

Klartecken för Sigtuna Litteraturfestival 2020

Foto: Krister Fransson/Destination Sigtuna

Idag blev det klart att Sigtuna Litteraturfestival kommer att genomföras den 9 maj år 2020. Det blir sjunde gången den genomförs.

Det positiva beslutet fattades av en enig styrelse och det blir den sjunde upplagan av den omtyckta festivalen som genomfördes första gången 2011. Nu påbörjas arbetet med att vidareutveckla och utforma festivalens program och innehåll inför 2020, parallellt med att knyta samarbetspartners och sponsorer till projektet, skriver Destination Sigtuna i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Sigtuna Litteraturfestival är en viktig kulturbärare i vår destination och det känns så roligt att vi nu fått klartecken att genomföra evenemanget under 2020. Målet med festivalen är precis som sedan starten år 2011, att locka till läsglädje hos en bred publik med Sigtuna stad som arena för spännande möten och samtal, säger Anna Lakmaker, vd Destination Sigtuna, i pressmeddelandet.

Ända sedan starten år 2011 har Sigtuna Litteraturfestival satsat på att hålla hög kvalitet. Inför 2018 uppdaterades formatet och festivalen fokuserades till en dag med ett luftigt program som gav gott om utrymme att njuta av Sigtunas unika atmosfär mellan de intressanta programpunkterna.

Förra året deltog bland annat Marie-Louise Ekman, Lena Andersson, Mikael Niemi, Jan Guillou, Martina Haag, Bea Uusma, Sara Lövestam, Amelia Adamo, Per Schlingmann, Uje Brandelius, Kristina Appelqvist, Pascal Engman, Pija Lindenbaum, Anna Laestadius Larsson, Anders Roslund och Linda Skugge m fl.

– Vi behåller det lyckade formatet från 2018 och fortsätter arbetet med att vidareutveckla Sigtuna Litteraturfestival som ett öppet och inkluderande evenemang med låga trösklar som passar många olika typer av läsare och där alla känner sig välkomna, säger Maria Sebnat Martin, projektledare för Sigtuna Litteraturfestival.

ANNONS

Läs mer på Sigtuna Litteraturfestivals hemsida.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se