Nu blir Shakespeare allmänkunskap på riktigt – i nytt Trivial Pursuit

Äntligen! Shakespeare som Trivial Pursuit.

Få historiska personer har väl gjort så mycket väsen av sig som Shakespeare, och nu blir han alltså även föremål för en ny version av Trivial Pursuit.

Nu kommer en fin liten nyhet för er som gillar att spela spel och samtidigt är litteraturälskare. Redan klassiska Trivial Pursuit har precis släppts i en ny variant, som bygger på Shakespeares verk och liv.

Nu kan ni alltså vända och vrida på allt som har med honom att göra och riktigt gräva ner er i frågor om Hamlet, Othello och Kung Lear. Och det kan kanske till och med vara nyttigt lite till mans? Shakespeare är och förblir ett geni, som suttit säkert på tronen under en mycket lång tid.

Här finns med andra ord något att engagera sig i under långa spelkvällar. Det blir också ett perfekt tillfälle att se hur allmängiltiga hans pjäser egentligen är – hur mycket vet du och kompisarna om hans verk och dess vindlingar in i framtiden? För det är tvärtemot vad man kan tro inte bara ett spel för experter och inbitna teaterfans, här finns frågor som kan locka alla grupper, med referenser till bland annat Harry Potter och tv-serien Doctor Who.

Vägen till Shakespeare kan alltså se ut på många sätt, och det bevisas i det här spelet, som nu släpps med anledning av att Shakespeare skulle fyllt 455 år.

Inkluderade är hela 600 frågor att fundera över. Observera att spelet än så länge bara finns på engelska.

Sugen? Du hittar det här: http://shop.shakespeare.org.uk/theme/Trivial-Pursuit/

TP-nörd? Läs också en favorit i repris från förra årets julkalender där du kan testa dina litteraturkunskaper.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på Analysbrevet.
Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL