fbpx

Uppgifter: Barack Obamas bok försenad – släpps först 2020

Foto: John Gress Media Inc / Shutterstock.com

Barack Obamas efterlängtade memoarer skulle släppas hösten 2019 men enligt uppgifter till AP har Penguin Random House börjat informera samarbetspartners om att utgivningen sker först under nästa år.

Förra året släpptes Michelle Obamas självbiografi Becoming den 13 november runtom i världen, bland annat i Sverige. Då meddelades utgivningsdatum för boken redan i februari samma år.

Men för Barack Obamas bok, som ingick i samma superdeal som Michelles, har det fortfarande inte satts något utgivningsdatum. Penguin Random Houses vd Markus Dohle sa i mars att han hoppades att boken skulle komma under hösten 2019.

ANNONS

Men enligt The Bookseller, som citerar AP News, började PRH under tisdagen informera sina samarbetspartners om att det inte blir någon utgivning i år utan först under 2020.

Här hemma i Sverige är det Albert Bonniers förlag som ska ge ut Barack Obamas bok. Om utgivningen flyttas till nästa år innebär det givetvis ett stort avbräck försäljningsmässigt i årets julhandel. Å andra sidan är det presidentval i USA nästa år vilket skulle kunna öka intresset för Obamas bok då.

Michelle Obamas bok har blivit en försäljningssuccé och sålt över 10 miljoner exemplar runtom i världen. Även i Sverige, där den är utgiven på Albert Bonniers systerförlag Forum, är den fortfarande en storsäljare. Min historia (som är den svenska titeln) släpps i storpocket i juni och i vanlig pocket i september.

Uppdatering 10 maj: Albert Bonniers förlag kommenterar att det inte är klart med svenskt utgivningsdatum på Barack Obamas memoarer (som ännu inte fått någon titel) ännu. Så fort det är klart kommer det att meddelas.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny