fbpx

Två språkforskare får stipendium av Svenska Akademien

Stipendiaterna Alessandro Palumbo och Sofia Pereswetoff-Morath har båda forskat på runor. Foto: Istock

Alessandro Palumbo och Sofia Pereswetoff-Morath tilldelas Svenska Akademiens stipendium till postdoktorala språkforskare för år 2019.

Svenska Akademien har beslutat tilldela Alessandro Palumbo och Sofia Pereswetoff-Morath Svenska Akademiens stipendium till postdoktorala språkforskare för år 2019.

Stipendiet, som inrättades 2002, utdelas som stöd och belöning till disputerade forskare för värdefulla bidrag till kännedomen om svenska språket. De senaste årens mottagare av stipendiet har varit Julia Prentice och Steffen Höder (2015), Rickard Melkersson och Gustaf Skar (2016), Karin Helgesson och Memet Aktürk-Drake (2017) samt Karin Hagren Idevall och Alexandra Petrulevich (2018).

ANNONS

Alessandro Palumbo är språkvetare, född 1986. Han disputerade 2018 vid Uppsala universitet med en studie av de svenska medeltida runinskrifterna. Palumbo är för närvarande verksam vid Oslo universitet, vid Institutt for lingvistiske og nordiske  studier.

Sofia Pereswetoff-Morath är språkvetare, född 1984. Hon disputerade 2017 vid Uppsala universitet med en avhandling om läsning och tolkning av vikingatida runbleck, och är för närvarande anställd vid Institutionen för svenska och flerspråkighet vid Stockholms universitet.

Stipendiebeloppet är 50 000 kronor per mottagare.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny