ANNONS

Två språkforskare får stipendium av Svenska Akademien

Stipendiaterna Alessandro Palumbo och Sofia Pereswetoff-Morath har båda forskat på runor. Foto: Istock

Alessandro Palumbo och Sofia Pereswetoff-Morath tilldelas Svenska Akademiens stipendium till postdoktorala språkforskare för år 2019.

Svenska Akademien har beslutat tilldela Alessandro Palumbo och Sofia Pereswetoff-Morath Svenska Akademiens stipendium till postdoktorala språkforskare för år 2019.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Stipendiet, som inrättades 2002, utdelas som stöd och belöning till disputerade forskare för värdefulla bidrag till kännedomen om svenska språket. De senaste årens mottagare av stipendiet har varit Julia Prentice och Steffen Höder (2015), Rickard Melkersson och Gustaf Skar (2016), Karin Helgesson och Memet Aktürk-Drake (2017) samt Karin Hagren Idevall och Alexandra Petrulevich (2018).

Alessandro Palumbo är språkvetare, född 1986. Han disputerade 2018 vid Uppsala universitet med en studie av de svenska medeltida runinskrifterna. Palumbo är för närvarande verksam vid Oslo universitet, vid Institutt for lingvistiske og nordiske  studier.

Sofia Pereswetoff-Morath är språkvetare, född 1984. Hon disputerade 2017 vid Uppsala universitet med en avhandling om läsning och tolkning av vikingatida runbleck, och är för närvarande anställd vid Institutionen för svenska och flerspråkighet vid Stockholms universitet.

Stipendiebeloppet är 50 000 kronor per mottagare.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se