fbpx

Joyce Carol Oates släpper ny bok i höst på HarperCollins Nordic

Joyce Carol Oates. Foto: Dustin Cohen

HarperCollins Nordic blir Joyce Carol Oates nya svenska förlag när romanen Mitt liv som råtta ges ut i oktober 2019. Redan nästa år kommer en novellsamling.

HarperCollins Nordic tar över utgivningen av Joyce Carol Oates i Sverige, Danmark och Finland. I början av oktober släpps den nya romanen Mitt liv som råtta och nästa år kommer novellsamlingen Beautiful Days i svensk översättning.

– Vi är otroligt glada och stolta över att få ta över som förlag i Sverige. Joyce Carol Oates är en av de mest betydande amerikanska samtidsförfattarna. Hennes namn är erkänt inom hela litteraturvärlden och blir en riktig kronjuvel i vår utgivning, säger Carina Nunstedt, förlagschef på HarperCollins Nordic, i ett pressmeddelande.

ANNONS

I Mitt liv som råtta får läsaren möta Violet Rue Kerrigan som tolv år gammal får veta att hennes två äldre bröder har mördat en skolkamrat med afroamerikanskt ursprung. Ett rasistiskt mord. När Violet gör det rätta och berättar om dådet, och bröderna grips och döms, blir hon utfryst av sin familj.

– Det är en helt fantastisk berättelse. Joyce Carol Oates är en av mina personliga favoritförfattare, och denna roman gör ingen besviken, säger Céline Hamilton, som blir Joyce Carol Oates svenska förläggare.

Joyce Carol Oates (1938) är en av USA:s mest betydande författare. Hon har utmärkt sig som en av de största inom den samtida amerikanska litteraturen. Oates har nominerats till Pulitzerpriset och skrivit några av vår tids mest angelägna verk inklusive de bästsäljande romanerna Blonde, som nominerades till National Book Award, och New York Times-bästsäljaren Fallen som tilldelades Prix Femina 2005.

Oates vann också 2019 års Jerusalempris, ett internationellt litteraturpris som tilldelas författare vars verk behandlar mänsklig frihet i samhället. Joyce Carol Oates är verksam vid Princeton University och har varit medlem av American Academy of Arts and Letters sedan 1978.

Hennes böcker har tidigare getts ut på svenska av Bonniers (romanerna på Albert Bonniers förlag och ungdomsboken Två eller tre saker jag glömde berätta för dig på Bonnier Carlsen). Ellerströms gav dock ut diktsamlingen Mörker och ömhet, och flera noveller har släpps på Novellix.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny